Jump to content


Photo

Sacred LAN Gameservers available


40 replies to this topic

#21 Baaleos

Baaleos

    Master of Antimony

  • Members
  • 32 posts
  • Real Name:Jonny
  • Platform:PC

Posted 13 March 2011 - 09:52 AM

Enjoy!

#22 Baaleos

Baaleos

    Master of Antimony

  • Members
  • 32 posts
  • Real Name:Jonny
  • Platform:PC

Posted 13 March 2011 - 11:12 AM

Note
Dobster and I have been working at this for a while, and narrowed his problem down to what appears to be his Service Provider.

He can ping the server, but the server is unable to ping him, which I believe is stopping him from receiving the server list/response.

If anyone has any problems, please post

1.Operating System (32bit or 64bit)
2. Service Provider
3. Type of Router

#23 Baaleos

Baaleos

    Master of Antimony

  • Members
  • 32 posts
  • Real Name:Jonny
  • Platform:PC

Posted 13 March 2011 - 12:25 PM

Note
Dobster and I have been working at this for a while, and narrowed his problem down to what appears to be his Service Provider.

He can ping the server, but the server is unable to ping him, which I believe is stopping him from receiving the server list/response.

If anyone has any problems, please post

1.Operating System (32bit or 64bit)
2. Service Provider
3. Type of Router



The 64Bit Driver seems to have resolved Llama8's problem.
He is now ingame.

#24 Baaleos

Baaleos

    Master of Antimony

  • Members
  • 32 posts
  • Real Name:Jonny
  • Platform:PC

Posted 15 March 2011 - 08:53 AM

For anyone interested

The required/Suggested version to join these servers is v2.28


Just in case anyone tries to join, and get a 'Wrong Version' error.

#25 Baaleos

Baaleos

    Master of Antimony

  • Members
  • 32 posts
  • Real Name:Jonny
  • Platform:PC

Posted 15 March 2011 - 06:43 PM

For anyone on Windows 7 and are having problems seeing the game servers.

There is a known issue with windows 7, where it keeps network data from different networks, segregated etc.

to fix this, you need to do the following.


Run regedit
Go to HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{4D36E972-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}
Underneath you should see several keys labeled 0000, 0001, 0002 etc… Look through these and find the VMware adapters. They will probably be near the end of the list if you just installed VMware.
For each of the VWware adapters, add a new DWORD value named “*NdisDeviceType” and set it to 1 (make sure you get the * at the beginning of the name, I missed that the first time).
Disable and Enable each of the network adapters.
That should take care of the problem. Setting *NdisDeviceType to 1 causes Windows to ignore the device when it does network identification. Here is an MSDN article with more details.

Taken from
http://robboek.com/2...erver-2008-fix/

more info here
http://toastedcheese...ippien-x64.html

#26 Baaleos

Baaleos

    Master of Antimony

  • Members
  • 32 posts
  • Real Name:Jonny
  • Platform:PC

Posted 15 March 2011 - 07:29 PM

For anyone on Windows 7 and are having problems seeing the game servers.

There is a known issue with windows 7, where it keeps network data from different networks, segregated etc.

to fix this, you need to do the following.


Run regedit
Go to HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{4D36E972-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}
Underneath you should see several keys labeled 0000, 0001, 0002 etc… Look through these and find the VMware adapters. They will probably be near the end of the list if you just installed VMware.
For each of the VWware adapters, add a new DWORD value named “*NdisDeviceType” and set it to 1 (make sure you get the * at the beginning of the name, I missed that the first time).
Disable and Enable each of the network adapters.
That should take care of the problem. Setting *NdisDeviceType to 1 causes Windows to ignore the device when it does network identification. Here is an MSDN article with more details.

Taken from
http://robboek.com/2008/12/18/vmware-unidentified-network-issue-in-vista-and-windows-server-2008-fix/

more info here
http://toastedcheesenips.blogspot.com/2010/12/merry-christmas-here-have-wippien-x64.html



A new player and I just went through the above steps, and it resolved his issue.
He can now see servers.

#27 gogoblender

gogoblender

    Dark Sun Guardian

  • Administrator
  • 27,197 posts
  • Location:Montreal,Quebec, Canada
  • Real Name:Rommel
  • Platform:PC

Posted 15 March 2011 - 10:03 PM

Hi!

Baaleos, I've just created a new entry for a page for you on the Sacred main index page here:

http://www.sacredwik...cred:Underworld

Which has a new link for you in red...this one here:

Sacred Public LAN Servers

Is that title okay?

You can log into wiki with same login name and password as you use here at DarkMatters, and add your guide, info, reference whatever you wish.

Have fun!

:)

gogo

#28 Baaleos

Baaleos

    Master of Antimony

  • Members
  • 32 posts
  • Real Name:Jonny
  • Platform:PC

Posted 16 March 2011 - 05:29 AM

Hi GoGo.

2 things.

SacredWiki says I need to request contributer privilages



#29 professer

professer

    Polonium Wizard

  • Members
  • 6 posts
  • Platform:PC

Posted 13 November 2011 - 11:01 AM

Hey, I'm new around here. Been having trouble connecting to the sacredopen network. I've got the connection in Wippien, but I don't see any open LAN games. I could just be playing during off-peak hours, so I'll check in again later.

I also read somewhere on the sacred wiki that win7 users need to do some registry editing for the LAN to work, but I Wasn't able to find the directories I was directed to edit so... Not sure where to go from here.

Edit: So I was messing around and found out about the -playercount command for the network. No one was on, I'll just come back during peak hours. I didn't see any empty game servers sitting in the LAN list though... hmm. Do I still need to edit some part of my registry to connect to games via wippien?

Edited by professer, 13 November 2011 - 11:29 AM.


#30 Baaleos

Baaleos

    Master of Antimony

  • Members
  • 32 posts
  • Real Name:Jonny
  • Platform:PC

Posted 13 November 2011 - 06:24 PM

If u see no game servers , then. This has nothing to do with peak times etc- u are experiencing a connection provlem.

Check that u can ping sacredopen via wippien-

U should also implement the registry fix mentioned at sacredopen.azmodan.net

It has been updated to have the new registry key name.

#31 professer

professer

    Polonium Wizard

  • Members
  • 6 posts
  • Platform:PC

Posted 14 November 2011 - 10:41 PM

K thanks. I figured it was the registry, thanks for updating it.

Edit: I never really got the LAN servers working. Did everything I should have but my efforts were to no avail. Wippien never would establish the VPN with the host, even though I could use chat commands with the host. If anyone could help, it would be greatly appreciated.

Edited by professer, 03 December 2011 - 12:41 PM.


#32 AlphaSmack

AlphaSmack

    Polonium Wizard

  • Members
  • 5 posts
  • Real Name:Risto
  • Platform:PC

Posted 11 January 2012 - 10:55 AM

are servers up or not ?

#33 Baaleos

Baaleos

    Master of Antimony

  • Members
  • 32 posts
  • Real Name:Jonny
  • Platform:PC

Posted 11 January 2012 - 12:16 PM

The Servers are still up.

We get the odd player - used to get 5 people online at any one time but that was before Wippien.com closed doors and we lost our contact list which had 300+ people on it.


In order to play, you need to

1. go to Jabber.org
2. Register
3. Download Wippien from Wippien.com
4. Install
5. Login via your Jabber.org account
6. Add SacredOpen@Jabber.org to your contacts (Note - this account is automated, and wont give anything beyond the automated replies)

7. Assuming it works, you should be able to establish vpn to my contact entry. If you are unable to right click and ping me - then e-mail me @ Baaleos@azmodan.net and I will arrange to meet you online and walk you through it.

The most common fix/issue that people have had, is the need for a registry key to be made in their registry.
Instructions for this are located on
www.sacredopen.azmodan.net in the instructions page.

eg - Search for a specific registry entry, and add a new key, then reboot.

#34 TokkaR

TokkaR

    Leaden Juggernaut

  • New Arrival
  • 3 posts
  • Real Name:Tom
  • Platform:PC

Posted 12 January 2012 - 08:54 AM

Hi guys,

I installed Wippien today and connected to LAN servers successfully.
Unfortunately nobody was playing there.

There was some issue, that I could not PING SacredOpen server.
I had to change IPv4 address manually at WeOnlyDo adapter to 5.x.x.x static IP adress.

I would like to notice you, that driver links at this page [url="[url]http://sacredopen.azmodan.net/index.php/how-to-connect"]Sacred[/url] Open[/url] are not operational more.
I had to download it from [url="[url]http://www.wippien.com/download.php"]Wippien[/url] Download[/url] directly.
This installation pack contains x86 driver version and x64 driver also.

Because I am a newbie in Sacred Multiplayer, I have questions also.
I could not connect to open internet servers due following error: IP: cannot connect, CODE - 10021:Socket : the attempt to connect was forcefully rejected?
Do some servers exist for open internet games?
According to this topic yes. - [url="[url]http://darkmatters.org/forums/index.php?/topic/19056-sacred-open-servers-more-news/"]Open[/url] Servers Topic[/url]
How should be Sacred settings.cfg file configured to connect them successfully?

Thanks for help.

Edited by TokkaR, 12 January 2012 - 08:56 AM.


#35 Baaleos

Baaleos

    Master of Antimony

  • Members
  • 32 posts
  • Real Name:Jonny
  • Platform:PC

Posted 12 January 2012 - 08:59 AM

Hi guys,

I installed Wippien today and connected to LAN servers successfully.
Unfortunately nobody was playing there.

There was some issue, that I could not PING SacredOpen server.
I had to change IPv4 address manually at WeOnlyDo adapter to 5.x.x.x static IP adress.

I would like to notice you, that driver links at this page http://sacredopen.az.../how-to-connect are not operational more.
I had to download it from http://www.wippien.com/download.php directly.
This installation pack contains x86 driver version and x64 driver also.

Because I am a newbie in Sacred Multiplayer, I have questions also.
I could not connect to open internet servers due following error: IP: cannot connect, CODE - 10021:Socket : the attempt to connect was forcefully rejected?
Do some servers exist for open internet games?
According to this topic yes. - http://darkmatters.o...vers-more-news/
How should be Sacred settings.cfg file configured to connect them successfully?

Thanks for help.


Apparently the open internet lobby server is indeed operational - I just dont know the ip address, I think if you google at the official sacred forums, u can find it.

Yeah, at the time of writing that FAQ, Wippien did not have the x64 drivers included, it now does.
Also note - If you use Hamachi, and it is using the 5.x.x.x address range, then you need to disable it, and make sure wippien is using it.#


If still having connection issues, then follow the registry editing fix described in the Windows 7 querks section, even if on Vista.
The registry key relates to WeOnlyDo adapter, and it involves adding a subkey called *ndis***** or something along those lines - cant remember.

9/10 people I have tried walking through, have all said they dont want to do registry editing, and they spend 30-45 minutes with me on chat, turning routers and firewalls and stuff off and on etc, only to find that the registry fix DOES work in the majority of the time.

#36 AlphaSmack

AlphaSmack

    Polonium Wizard

  • Members
  • 5 posts
  • Real Name:Risto
  • Platform:PC

Posted 12 January 2012 - 09:18 AM

really.... that program sucks... even I can make server with hamachi :D... and thats more reliable :D
tried all what you wrote

#37 TokkaR

TokkaR

    Leaden Juggernaut

  • New Arrival
  • 3 posts
  • Real Name:Tom
  • Platform:PC

Posted 17 January 2012 - 12:50 PM

Hi,

public LAN servers at SacredOpen seems to be offline today. :-(


Nice, it is running again. :-)

Edited by TokkaR, 17 January 2012 - 12:52 PM.


#38 AlphaSmack

AlphaSmack

    Polonium Wizard

  • Members
  • 5 posts
  • Real Name:Risto
  • Platform:PC

Posted 18 January 2012 - 10:45 AM

finally got it work... but its bloody empty :D:D

#39 TokkaR

TokkaR

    Leaden Juggernaut

  • New Arrival
  • 3 posts
  • Real Name:Tom
  • Platform:PC

Posted 19 January 2012 - 03:15 PM

Hi Baaleos,

LAN server seems to be offline again, I can not connect there althought we played yesterday. :-(

#40 Dobster

Dobster

    Chromium Defender

  • Sacred Game Forum Staffer
  • 283 posts
  • Location:Somerset UK
  • Real Name:Toby
  • Platform:PC

Posted 21 January 2012 - 09:49 AM

Finally after all this time, I just got it working. A new router and a different ISP seemed to do the trick.

I followed the instructions to do the registry edit and can now see the servers but sadly there are still down :(

Looking forward to them coming back up and giving this a go.

Edit: I'm online with Dobs the Dwarf. Heading for level 20 and silver. I've not had this much fun in an arpg since.....Sacred 1 :D

Where are you Gogo and Schot:)



Reply to this topic



  


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users